Avem di tăti

Circulă pe internet următoarea fotografie, conţinând o comparaţie între bugetele „serviciilor” din România faţă de cele mai mari 10 ţări NATO:

paul hitter FB

Interesante sunt atât sumele absolute (Serviciul Român de Informaţii primeşte 224 mil euro, faţă de SUA care alocă 6500 mil euro, sau Marea Britanie cu 2400 mil euro), precum şi rapoartele dintre aceste valori.

De pe logec.ro aflăm că alocația bugetară pentru SRI este:

1. Egală cu suma totală distribuită de la bugetul de stat pentru Ministerul Culturii, Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, Ministerul Tineretului și Sportului și Agenției Naționale de Integritate.

2. Mai mare decât suma pe care a cheltuit-o statul român în anul 2014 pentru cercetare, domeniu unde activează 43 000 salariați.

3. De aproape 7 ori mai mult decât suma cheltuită de la bugetul de stat în anul 2014 pentru salarizarea preoților tuturor cultelor (doar în cadrul BOR activează peste 14 000 de preoți și diaconi).

În plus, sunt 12000 agenţi în România doar ai SRI (neoficial, pentru că SRI este singurul serviciu care ţine numărul de angajaţi la secret – riscograma.ro) , de 3 ori mai mulţi decât cei ai Marii Britanii, care în numărul raportat include şi serviciile externe, nu doar interne, şi unde raportul de populaţie faţă de România este invers decât cel al agenţilor serviciilor – de 3 ori mai mare populatia UK decât a României şi de 3 ori agenţi mai mulţi ai SRI decât totalul agenţilor din servicii interne + externe ai UK.

Trecând la rapoartele dintre indicatorii absoluţi, lucrurile devin şi mai interesante: numărul de agenţi ai SRI la 100.000 de locuitori din România este de 60, adică 1 agent la 1.666 locuitori, faţă de o medie de 1 agent la 8.900 locuitori în SUA, 1 agent la 30.000 locuitori, în Germania, sau 1 agent la 7800 locuitori în Polonia (locul 2 la raportul asta, după România). Faceţi voi calculele în rest, dacă doriţi. Observaţi, însă, distanţa între primele două locuri: România cu 1 ag./1.666 loc. şi Polonia cu 1 ag./7800 locuitori, de aproape 5 ori mai mulţi agenţi raportat la populaţie, în România.

servicii-de-informatii

Dacă la detaliul de mai sus adăugăm şi procentul alocat din cheltuielile publice: 0.45% în România – de cinci ori mai mult decât media celor 10 state, care este de o zecime de procent, n-ar trebui decât să ne simţim în siguranţă, cheltuind cel mai mult şi având cel mai mare număr de agenţi raportat la populaţia la a cărei linişte veghează.

Înseamnă că suntem extrem de bine protejaţi de scurgerile de resurse către extern, de manipulările venite din afară, de interesele străine ţării.

 Este „clar că SRI este prioritate națională”, concluzionează şi logec.ro. „Securitatea Statului este mai presus de reforma statului”.
Anunțuri

4 gânduri despre „Avem di tăti

  1. Pingback: Gânduri care dor (I) – Ţara mea de dor

  2. Pingback: 21 DECEMBRIE 1989….PENTRU CE?! | Octavpelin's Weblog

  3. Pingback: 21 DECEMBRIE 1989… PENTRU CE?! | Lupul Dacic

  4. Pingback: 21 decembrie 1989… Pentru ce?! | chilian.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s